Заняття з протидії торгівлі людьми

На цих вихідних до нас у Будинок творчості завітала наша випускниця - Анастасія Гладкіх. Десять років поспіль вона відвідувала заняття студії «Папірус», була активною вихованкою «Молодіжного клубу», а зараз Настя студентка Харківського педагогічного університету. Влітку цього року вона була учасницею онлайн-школи "Разом до успіху" за підтримки Міжнародної організації з міграції.

     Протягом 6 днів кожен учасник цієї школи розробляв соціальний проект для своєї громади. Соціальний проект Насті мав назву "Ні! ‐ торгівлі людьми" та полягав у створенні муралу у центрі міста. І ось мурал вже існує. А Настя завітала до нас, щоб провести  інформаційні заняття щодо попередження ситуації торгівлі людьми. Вихованці гуртків «Папірус», «Веселі нотки», «Мікс» у цікавій формі познайомились з правилами безпечної міграції, з'ясували причини і шляхи потрапляння в різні види експлуатації,  дізнались про форми торгівлі людьми, переглянули відеоролик з цієї теми. Щоб закріпити отриманні знання, було проведено анкетування.

Тепер вони знають, куди звертатись під час планування поїздки за кордон!

 

     18 грудня буде проведено відкриття муралу. Завдяки його створенню мешканці Українська зможуть об'єднатись навколо існуючих проблем та підвищити обізнаність з питань безпечної міграції за допомогою Qr-коду, який буде розміщено під муралом з поосиланням на інформаційну сторінку Міжнародної організації з питань міграції. Приходьте, запрошуємо усіх бажаючих!

 

Довідка:

 Мурал – це пам’ятка міста, яка має нести у собі певний зміст.

Автором малюнка стала Анастасія Кривинець, а перетворив його у життя Сергій Тимчишин.

Що ж означає цей малюнок?

-        Дівчинка – це люди, які допоможуть, якщо попросити у них допомоги;

-        Птахи – жертви, люди, які опинилися у пастці через життєві труднощі, через свою необізнаність, але їм допомогли і тому вони летять у своє світле майбутнє;

-        Зелене листя – це життя, а патріотичні кольори неба – віра та надія у щасливе «СЬОГОДНІ».











Немає коментарів:

Дописати коментар