Хеллоуїн: День всіх Святих!


Хеллоуїн – «свято», яке ще зовсім недавно широко святкували лише в США, тепер має популярність і в Україні. Що ж це за свято, звідки воно бере свій початок?
Хеллоуїн - старовинне кельтське свято, святкується в ніч з 31 жовтня на 1 листопада. Атрибутом свята є світильник з гарбуза у вигляді голови. Діти, одягнені в страхітливі костюми, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (солодощами). Історія свята нараховує тисячоліття, починаючи від кельтського фестивалю Самхейн, римського дня Помони (богині рослин) і християнського «Дня усіх святих». Більшість людей вважають це свято нешкідливою веселістю. Погоджуються з цим твердженням і вихованці Будинку творчості дітей та юнацтва м. Українська.
31 жовтня в Будинку творчості пройшла тематична розважальна програма, присвячена Дню одного з найдавніших свят — «Хелоуїну».
Діти дуже полюбляють «Хеллоуїн», так як це веселий і барвистий маскарад з різними жартами, танцями і конкурсами. До того ж все це овіяне духом містики і чаклунства.
На святі були присутні вихованці Будинку творчості, їхні молодші брати і сестри, батьки. У залі панувала атмосфера веселощів, затишку та гарного настрою. Протягом усього свята діти із задоволенням танцювали і брали участь в різних конкурсах, які проводили ведучі старшої групи гуртка МКУ – Кобець Владислава та Єва Джан.
В кінці були оголошені результати конкурсу-виставки «Осінні фантазії», де 1 місце отримав вихованець студії паперової пластики «Папірус»  Шумов Олександр, 2 місце отримала вихованка гуртка «Танцювальна аеробіка» Поліна Баришева, 3 місце отримала вихованка гуртка «МКУ» Аделіна Абражан.
Протягом усього свята діти та дорослі голосували за найкращій костюм, підрахувавши голоси, медаль отримала вихованка студії паперової пластики «Папірус» - Тіточка Маргарита.
Діти проявили себе з різних сторін: вони показали свою акторську майстерність під час дефіле, проявили кмітливість, креативність, художній талант в різних тематичних конкурсах. Вихованці до кінця свята повністю втілилися в ролі своїх героїв-примар, оскільки всі вони артисти. Ніхто після свята не залишися байдужим. Учасники дійства  зробили багато фото на згадку про цей незвичайний день, тепер з нетерпінням чекають на інші свята.















Немає коментарів:

Дописати коментар